Årets konferanse blir inspirasjonsdag

Nasjonal sangkonferanse 2024

TEMA: å lykkes med sangsatsing

Tid: Tirsdag 22.oktober kl. 10 - 16
Sted: Litteraturhuset (Oslo)

Bli inspirert til å starte nye sangprosjekter, og få viktige oppdateringer fra forlags- og forskningsverden! Årets konferanse samler menneskene bak spennende suksessprosjekter med sang i fokus, så du får høre om deres mange og ulike veier til målet. Fellessang, minikonserter og deilig lunsj står selvsagt også på menyen denne oktoberdagen på Litteraturhuset i Oslo.

Bislett guttekor har på kort tid blitt et av landets største guttekor. På konferansen møter du dirigent Marius Astrup som skal samtale med Sølvguttenes dirigent Fredrik Otterstad om hvordan gutta kan inkluderes i fellessangen. Eline Smith var med å starte opp demenskor i Fredrikstad, og på første øvelse dukket det opp 50 personer med demens og en rekke pårørende. Hun deler sine erfaringer med deltakerne, før noen av primus motorene bak Dagtidskoret forteller oss om sin vei til sangsuksess. Sanger og forsker Mathias Gillebo kommer for å snakke om sin avhandling “Å synge virkeligheten”, mens forsker og instituttleder Nora B. Kulset (NTNU) tar oss med inn i det spennende temaet om er utgangspunkt for hennes nye bok: “Hva er musikk - egentlig?”.

Nora vil også snakke om fenomenet stemmeskam med tidligere idoldeltaker og MGP vinner Margaret Berger, mens domkantor og professor Vivianne Sydnes vil fortelle oss om sing-a-long i Oslo domkirke. Siden vi er på litteraturhuset vil vi få en presentasjon av den nye boken “Sangglede og stemmebruk i skolen” og Åshild Eriksen og Erika Krokens bok rettet mot de som jobber med musikk i barnehagen. Deltakerne vil også få oppleve en minikonsert med vinneren av Norsk Viseforums artiststipend 2024.  

Konferansen er åpen for alle. 

Billetter
Ordinær: 990,-
Student: 490,-
Syngende barnehager/Syngende institusjoner/
Syngende skoler: 490,-

Partnere av Krafttak for sang får 2 fribilletter.
Syngende kommuner får 2 fribilletter.
(Fribilletter må også bookes via Tappin)