Krafttak for sang var opprinnelig tenk som et prosjekt, men har nå ikke noen sluttdato på sitt samfunnsoppdrag. Derfor etableres Krafttak for sang som en egen organisasjon fra årsskifte. Stiftere er de tre som tok initiativ til krafttaket, Musikkens studieforbund, Musikk i skolen og Folkeakademienes Landsforbund, som får hver sin faste plass i styret. Partnergruppen, som i dag består av 24 organisasjoner og institusjoner, får de resterende 4 styreplassene.
Et mangfoldig og aktivt krafttak
Krafttak for sang har siden oppstarten i 2014 startet opp programmene Syngende barnehage, Syngende skole, Sang i eldreomsorgen og Syngende kommune. De tre første programmene har i dag rundt 60 000 brukere, mens det er 22 syngende kommuner. Krafttak for sang er også engasjert i flere andre aktiviteter som Skolene sangdag, “Syng deg friskere” - et kortilbud for de med psykiske helseutfordringer, Tegnsang, “Syng sammen” - et kortilbud for bosatte flyktninger og asylsøkere, “Sang og musikk for alles” sammen med Dissimilis og et sang og helseprosjekt sammen med Norges korforbund m.m. I tillegg arrangerer Krafttak for sang en årlig konferanse diverse seminarer og driver et utstrakt formidlingsarbeid gjennom blant annet sosiale medier. Krafttak for sang har også engasjert seg sterkt for sangens plass i fremtidens skole.
En spennende fremtid
Leder for Krafttak for sang, Jarle Flemvåg, er optimistisk på Krafttak for sang sine vegne fremover. “Vi opplever at vi har funnet vår plass i landskapet av musikkorganisasjoner og at det er en stor interesse for det arbeidet vi gjør og de aktivitetene vi skaper. Med fast driftsstøtte fra Kulturdepartementet og støtte fra Kunnskapsdepartementet har vi en forutsigbarhet som gjør at vi kan satse enda sterkere fremover. Det er også viktig for oss å trekke inn flere partnere i vårt arbeid slik at vi sammen kan skape gode tilbud for de mange som ønsker å ha sangen som er mer aktiv del av sin hverdag”.